Hjälp med Golvslipning i Örebro?

Vi älskar gammalt trägolv.
Det är skönt att gå på och det har liv och lyster.
Men givetvis behöver ett sådant golv renoveras ibland. Golvet ska då först slipas och sedan ytbehandlas med lack eller olja. Vi slipar alla slags trägolv i  hela Örebro Län.

Vad går att slipa?

Ett massivt golv (t ex stavparkett eller hela plankor) kan slipas många gånger. Ett lamellparkettgolv kan slipas några gånger. Plastmattor och laminatgolv samt vissa golv med ett tunt fanerskikt går inte att slipa, trots att de kan vara förvillande lika ett riktigt trägolv.

Alla trägolv går att slipa

Under gammal ytbeläggning kan man ibland hitta ett furu- eller grangolv som undergolv. Även golvet kan slipas och ytbehandlas. Tänk bara på att furu och gran är mjukare än ek och inte tål exempelvis oskyddade stolsben och smala klackar.

Är du efter ett blankt, gnistrande golv? Måste renoveringen klaras på kort tid? Vilka krav du än har så går det mesta att klara av. Det vanligaste sättet att ytbehandla slipade trägolv är att lacka eller olja, men också lut, bets på lackade golv såpa eller vax förekommer. Men under det senaste året så har oljevax behandling ökat kraftigt,mest då det kräver mindre underhåll än olje behandling. Låt oss slipa ditt golv i Stockholm.

Kontakta oss så berättar vi mer

Golvslipab@gmail.com / 070-590 16 19

Har ni två hundar som ni älskar helt otroligt och som ni ser som självklara medlemmar i familjen? Är det kanske dessutom två hundar av hyfsat stor storlek och med lite för mycket energi de regniga dagar då det inte är så roligt att gå ut och gå? Har ni kanske till och med riktigt vackra trägolv? Hundklor och trägolv går inte ihop. Detsamma gäller kattklor, högklackade skor och tre åringens metal traktor. Det blir repor, mer eller mindre djupa och i reporna samlas det smuts. Dels kommer golvet i fortsättningen var väldigt svårt att få rent och dels kommer ditt en gång så vackra och glansiga parkettgolv vara fult, matt och slitet. Ni behöver alltså ringa en firma som tar hand om er golvslipning i Örebro.

Erfarenhet ger kunskap

Vi hos Nessens Golvlip i Örebro har efter många års arbete och hos både privat personer och företag, erfarenheten och kunskapen som gör att vi kan hjälpa våra kunder med i stort sett vilken golvslipning som helst. Det kan vara en djungel på marknaden, för den ovane, när man efter slipningen sedan skall välja efterbehandling. Olja, lack, lut, bets och så vidare.

Ni har frågorna och vi är stolta över att kunna säga att vi har svaren.

Ett golv utan yttre påfrestningar, det vill säga inga klor, inga skor och inga leksaker, bör slipas en gång var tionde till vart femtonde år. Något man skall ha i åtanke är det faktum att det är betydligt billigare att slipa ett golv än att byta ut det helt och lägga ett nytt. Enstaka skador kan punktlagas och små repor kan slipas bort om så önskas, men dock finns risken att man kan se en övergång mellan biten man lagat och resten av golvet. Dock kan det givetvis vara en snabblösning.

Olika sorters golv

Alla trägolv är olika. Dels kan de bestå utav olika träslag vilka alla kräver olika behandling, dels kan de vara förvillande lika riktiga trägolv men i själva verket vara laminatgolv med en träliknande yta. Skador på de sistnämnda går inte att slipa bort, utan risken är där istället att du måste byta hela golvet, eller om du har tur att fortfarande hitta den på marknaden, åtminstone en bit av det.

På så vis är riktiga trägolv alltid bättre, då de tål betydligt mycket mer och i stort sett alltid går att rädda om olyckan ändå skulle vara framme.

Lite lack kan ge nytt liv.

Låt oss på Nessens Golvlip i Örebro ta hand om dina trägolv och din golvslipning i Örebro. Du kan tryggt lägga dina golv i våra händer, och tillsammans bestämmer vi vilket slutresultat ni önskar. Kanske känner ni er redo för att såpa era gamla trägolv med en vit såpa efter slipningen, och få fram en vackert lantlig känsla. Alternativen är många, och vi på Nessens Golvlip i Örebro hjälper er mer än gärna med er golvslipning i Örebro.

Varför ska man slipa golvet i Örebro?

Ett trägolv kan leva väldigt länge och blir i regel bara vackrare med åren. Genom att slipa det med jämna mellanrum, vart 10-15 år brukar vara en bra måttstock, så håller man golvet fräscht, snyggt och friskt. Ett äldre trägolv har i regel mer karaktär än ett nytt, så det är en form av en skatt som bör vårdas och värderas högt. Med olika typer av efterbehandling kan man ändra karaktär på sitt trägolv efter golvslipningen, så att det passar med hemmets övriga stil och inredning.

Vilka golv kan slipas?

Alla trägolv kan slipas, med undantag för riktigt gamla, nedslitna varianter, som inte har mer att ge. Har ett trägolv redan slipats ett visst antal gånger så har det till slut slipats ned helt, och då finns det inte så mycket att göra förutom att lägga nytt. Men kan i alla fall känna sig nöjd med att man har njutit av detta gamla trägolv maximalt.

Olika resultat

Givetvis ger olika trägolv olika resultat efter en golvslipning, utgångsläget är ju olika. Ett parkettgolv ser inte likadant ut som ett furugolv etc. Dock ska det sägas att mycket av golvets karaktär kommer med den efterbehandling man väljer åt sitt golv. Idag finns det så många olika varianter att välja mellan så själva träslaget är bara en av faktorerna som spelar in på slutresultatet.

Har du vackra trägolv hemma, som egentligen inte behöver mer än ett traditionellt golvslipningslyft, så är du varmt välkommen att ta del av vår kompetens och våra tjänster.